Ads 468x60px

7 najvećih neistina o JDOO-u


Računi Online


1) JDOO je tvrtka za 10 kn - netočno!
Ukupan trošak otvaranja JDOO-a je oko 700 kn, tako da JDOO definitivno nije tvrtka za 10 kn! 10 kn je minimalni iznos početnog temeljnog kapitala, a to je samo jedna od stavki ukupnog troška otvaranja tvrtke.

2) Otvaranje JDOO-a traje 24 h - netočno!
Za otvaranje JDOO-a potrebno je minimalno 5 radnih dana.

3) Otvaranje JDOO-a traje puno kraće od otvaranja DOO-a - netočno!
Ako je početni temeljni kapital DOO-a isključivo u novcima, što u većini slučajeva jest, otvaranje DOO-a traje jednako dugo kao i otvaranje JDOO-a.

4) JDOO pri prelasku u DOO ne mora provesti reviziju - netočno!
Pri prelasku JDOO-a u DOO mora se provesti revizija. Ukupan trošak prelaska JDOO-a u DOO je oko 4000 kn.

5) JDOO ne može poslovati i izdavati račune bez ijednog zaposlenog - netočno!
JDOO može bez problema poslovati bez ijednog zaposlenog.

6) Čim zakonske rezerve JDOO-a dosegnu 20000 kn, JDOO mora prijeći u DOO - netočno!
Za prijelaz JDOO-a u DOO potrebna je odluka članova društva o povećanju temeljnog kapitala na zakonski minimum potreban za osnivanje DOO-a (20000 kn), a ta odluka se može donijeti u bilo kojem trenutku nakon što zakonske rezerve premaše iznos od 20000 kn. Nakon što JDOO poveća temeljni kapital na 20000 kn, prestaje primjena zakonskih odredbi o unosu dobiti u zakonske rezerve.

7) Zatvaranje JDOO-a stoji 10000 kn - netočno!
Ukupan trošak likvidacije JDOO-a iznosi oko 1500 kn.

73 komentara:

Anonimno kaže...

Nije mi jasna ova rečenica "Za prijelaz JDOO-a u DOO potrebna je odluka članova društva o povećanju temeljnog kapitala na zakonski minimum potreban za osnivanje DOO-a (20000 kn), a ta odluka se može donijeti u bilo kojem trenutku nakon što zakonske rezerve premaše iznos od 20000 kn."

Znači može da ne pređe u DOO nikada(!?), odnosno nakon što zakonske rezerve premaše zakonski minimum JDOO tj. iznos od 20.000kn, članovi društva mogu poslije toga donijeti odluku i nakon 999 godina da JDOO ide u DOO (što praktički znači nikada).

jdoo.info kaže...

Upravo tako, jdoo može prijeći u doo i nakon 100 godina, ali to se nikako ne isplati, jer dokle god ste jdoo morate uplaćivati 25% dobiti u zakonske rezerve, pa vam se bez veze gomilaju zakonske rezerve. Zato treba što prije prijeći u doo.

Anonimno kaže...

A šta ako mimo firme skupim puni temeljni kapital? Da li je tad dovoljno otići do j. bilježnika i prebaciti jdoo u doo bez revizije?

Solventa.hr kaže...

Problem je što revizija treba kod svakog povećanja temeljnog kapitala, ali pričekajte Novi zakon o računovodstvu...moguće su izmjene u tom pogledu...

Robert kaže...

Poštovanje, zanima me da li kao zaposlenik jedne privatne firme mogu osnovati j.d.o.o bez ijednog zaposlenog preko kojeg bi poslovao nekim uslugama.? Dakle ako je to moguće, moram li plaćati kakve naknade?

Anonimno kaže...

Možete mi praktično objasniti što znači izdvajaje "obaveznih zakonskih rezervi" od 25% dobiti u temeljni kapital?

Kako to izgleda u praksi? Da li se iznos se izuzima sa poslovnog računa gdje, na drugi račun bez mogućnosti raspolaganja tim novcem ili kako? Kako fizički, financijski i pravno izgleda ta manipulacija?

Anonimno kaže...

Kolega i ja smo suvlasnici j.d.o.o., ja sam direktor i zaposlena u drugoj firmi. Kolega je nezaposlen i nije na burzi. Da li on može raditi u proizvodnji hrane i tražiti sanitarnu iskaznicu ?

Anonimno kaže...

Da li je moguce da drzavljanin BiH otvori jdoo i koliko iznosi minimalna plaća i doprinosi na mjesecnom nivou. Hvala

Unknown kaže...

Poštovani zanima me koliko se dugo čeka rješenje sa trgovačkog suda

Solventa.hr kaže...

Rješenje trgovačkog suda prosječno traje 7-10 dana.

Solventa.hr kaže...

Izdvajanje rezervi znači da nakon obračuna dobiti i plaćanja 20% poreza na dobit, preostalu neto dobit ne možete u cjelosti isplatiti. Možete si isplatiti samo 75% neto dobiti, a 25% mora ići u zakonske rezerve.

To ne znači izdvajanje sredstava s poslovnog računa, jer novac na računu i ostvarena dobit su različite kategorije.

Solventa.hr kaže...

Robert, možete otvoriti jdoo akos te zaposlenik druge firme bez ijednog zaposlenog.

Tada ne plaćate doprinose, plaćate ostala davanja - knjigovođu, porez na tvrtku, porez na dobit, itd.

Solventa.hr kaže...

Moguće je da državljanin BIH otvori jdoo, treba izvaditi OIB kao nerezident RH.

Minimalac za 2016.g. je bruto 3.120 kn, što znači da kompletan trošak plaće iznosi cca 3.600 kn.

Anonimno kaže...

Poštovani, koliko dugo j.d.o.o. može poslovati bez ijednog zaposlenog? Postoji li neko ograničanje? Naime, ja sam u RPO-u i u sustavu PDV-a te kao samostalni novinar radim preko autorskog ugovora i plaćam doprinose kao samostalna djelatnost. No izrađujem neke rukotvorine koje želim prodavati i otvorila bih j.d.o.o. no zbog nemogućnosti isplaćivanja mog honorara na moju buduću tvrtku poduzeća s kojim imam autorski ugovor isplati li mi se otvarati j.d.o.o. i poslovati bez zaposlenih? Hvala i pozdrav!

Solventa.hr kaže...

Poštovana,

ako planirate prodavati rukotvorine, a već ste u sustavu poreznih obveznika i PDV-a kao novinar, raspitajte se o otvaranju domaće radinosti - paušalno oporezivanje jer bi vam to u ovom slučaju bilo najisplativije.

Unknown kaže...

Koliko vremena treba da prodje od otvaranja firme da bi se sa jdoo moglo raditi u Italiji i Njemackoj tj koliko bi vremena trebali biti prijavljeni radnici da se moze dobiti A1 obrazac

Anonimno kaže...

Koji su troškovi mjesečno za DOO gdje je direktor jedina osoba zaposlena negdje drugdje? Okvirno bez da izda ijedan račun (pa nema porez na dobit i sl.)

Solventa.hr kaže...

Sasa Bozzo:

Radnici trebaju biti minimalno 30 dana u osiguranju da bi mogli dobiti A1 obrazac.

Anonimno:

Ovisi o puno faktora, ali recimo 42 kn HGK, knjigovođa min.500 kn...

Anonimno kaže...

Ako državljanin BiH, nerezident RH sa izvađenim OIB u RH, otvori j.d.o.o. u RH, da li se može priznati da je u radnom odnosu, kako on to stvarno i jeste mjestu prebivališta (u ovom slučaju u BiH)- da li u tom slučaju j.d.o.o. može obavljati djelatnost bez iti jednog zasposlenog (jer se vodi da je zaposlen u BiH)?

Solventa.hr kaže...

Propisano je oslobođenje uz potvrdu A1 za državljane EU, budući BiH nije u EU takva tvrtka bi morala imati zaposlenika u RH ili postaviti za člana uprave/direktora nekoga tko je već u radnom odnosu u RH.

Anonimno kaže...

Poštovani,

Trenutno sam nezaposlena osoba. Nedavno sam polozila tečaj za turističkog vodiča, pa me zanima na koji način bi mi bilo najprihvatljivije naplaćivati svoje usluge, tj. izdati račun?
Ukoliko sam dobro shvatila, otvaranje j.d.o.o. bi bila jedna od najboljih solucija.
Zanimam se izričito za sezonsko otvaranje, pošto u tom periodu mogu pružati usluge.
Što se u j.d.o.o. može napraviti po pitanju: minimalnih doprinosa, knjigovođa, te svih ostalih trikova i troškova.
Ukoliko bih zatvorila j.d.o.o. koliko bi to košalo te najduže u kojem vremenskom periodu bi se to moglo napraviti?
Osim toga, do kraja ili pocetka slijedeće godine planiram otvoriti i turističku agenciju, pa ne znam koliko bi mi mogao smetati zatvoreni j.d.o.o. povodom mogucnosti ostvarivanja poticaja iz hzzo-a.

Hvala unaprijed!

Solventa.hr kaže...

Poštovana,

ako mislite sezonski odrađivati posao razmislite o sezonskih obrtu, jer u slučaju otvaranja jdoo obveze Vam teku cijelu godine, nema sezonskog poslovanja tvrtke. Ako planirate uzimati poticaje ne otvarajte tvrtku dok ne rješite odobrenje poticaja s HZZ-om.

Anonimno kaže...

Poštovani, koja je procedura i troškovi prijenosa vlasništva jdoo? Htio bih svoj jdoo prenijeti na suprugu da ona bude direktor i jedini vlasnik jer je zaposlena u drugom poduzeću.. ja sada kao direktor, a inače nezaposlena osoba moram plaćati doprinose po najvisoj stopi. hvala unaprijed i lijep pozdrav!

Solventa.hr kaže...

Vi možete ostati osnivač, osim ako planirate naknadu s burze, tada ne smijete imati više od 25% udjela.

Cijena prijenos se kreće od cca 1.300 - 2.000 kn, najbolje nazovite najbližeg bilježnika i provjerite cijenu.

Danchi kaže...

Pozdrav.
Moj j.d.o.o. održavam pozajmicama svaki mjesec i želim se riješiti toga jer nemamo vise sredstava. Da li mi možete dati savjet kako se to najlakše riješi? Kakav je postupak? Likvidacija za 630 komi se čini prihvatljivo. Nemam dugovanja i nisam u blokadi.
Hvala i Lp

Solventa.hr kaže...

Danchi@

Najbolje je pokrenuti likvidaciju, odite kod bilježnika koji će vas uputiti u proceduru. Knjigovođa će napraviti završno financijsko izvješće i početno likvidacijsko, te bi u roku 4 mjeseca postupak trebao biti završen.

Anonimno kaže...


Što se tiće likvidacije j.d.o.o.i Javnih bilježnika ; kontaktirali smo njih nekoliko ,ali Javni bilježnici u Zagrebu i dalje naplaćuju oko 2.500,00 kn za pokretanje likvidacije j.d.o.o.
Samo smo kod jednog primili nešto manju ponudu od cc 1.800,00 kn sa uključenim sudskim troškom od 250,00 kn. Eto,tolko o novom Zakonu i poštivanju istog ,koji je stupiona snagu 01.11.2015.

lp

Solventa.hr kaže...

Izmjenama je dopunjen čl.10 točka 9. Zakona o javnobilježničkim pristojbama koji kaže da su osnivači jdoo-a oslobođeni plaćanja pristojbe pri likvidaciji.

Zatražite pismenu ponudu da vidite što točno naplaćuju, jer moraju se držati zakonskih odredbi.

Manemane kaže...

Ako nisam u sustavu pdv-a,bavim se internet trgovinom moram li plaćati gradu pdv iako nemam nikakvu trgovinu?

Solventa.hr kaže...

Manemane@

Pdv se inače plaća u državni proračun, no ako niste u sustavu PDVa, tada ga ne obračunavate niti ga plaćate. Gradu plaćate jedino porez na tvrtku jednom godišnje.

Unknown kaže...

1. Gospodin iz Srbije bi otvorio jdoo u Zagrebu. Inače je Hrvat i ima domovnicu i rodni list ali nema prebivalište i druge dokumente. Bio bi jedini osnivač i član uprave.
Zaposlen je u Beogradu i nastavio bi s tim poslom tamo. Nakon dobivanja OIB-a kao nerezident može li otvoriti taj jdoo? Dakle jdoo bi bio u početku bez zaposlenih s jednim članom uprave koji nije u radnom odnosu. Ajmo reć jdoo koji se tek treba aktivirati u obavljanju djelatnosti (naime radi se o startup firmi sa odličnim proizvodom (digitalnim)). Pravna osoba je potrebna u pregovaranjima s investitorima...

2. Može li suosnivač biti hrv. građanin koji ima porezni dug (od prijašnjeg obrta)?
Trenutno nezaposlen? 99% sam siguran da NE može ali pitam zbog tih 1%....


Unaprijed hvala
Lijepi pozdrav

Solventa.hr kaže...

Alen S.@

1.Nakon dobivanja OIB-a kao nerezident gospodin može otvoriti jdoo i biti osnivač i član uprave. Vezano za nezaposlenog člana uprave, treba pogledati Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između RH i Srbije što u njemu piše, te Ugovor o socijalnog osiguranju kako bi se utvrdilo postoji li obveza davanja ili ne.

2. Suosnivač ne može biti osoba koja ima porezni dug.

Johny kaže...

Ako kao nezaposlena osoba otvorim jdoo, a po struci sam ekonomist i prijavom se kao zaposlenik na 1 sat dnevno, mogu li sam sebi voditi knjigovodstvo bez naknade? Tada bi mi fiksni troškovi bili 42 kn GK, porez na tvrtku i doprinosi na minimalan proporcionalno radnom vremenu. Što još?

Stan u kojem živim je vlasništvo moga oca, pa ako s njim napravim ugovor o najmu i nikad mu ne platim, ide li taj iznos u troškove (nepodmirene) po osnovi ugovora? Kako mogu troškove telefona i interneta u tom prostoru prikazati kao trošak?

Da li se prihodi i rashodi računaju po fakturiranoj ili napaćenoj realizaciji?

Solventa.hr kaže...

Johny@

možete sami voditi knjigovodstvo ako to registrirate prilikom otvaranja firme.
Telefon i internet možete prebaciti na tvrtku da Vam ide u troškove, najam po ugovoru ide u troškove, no bilo bi dobro podmirivati obveze kad tvrtka stane na noge.
Prihodi i rashodi se uvijek računaju po fakturi, po naplati ide kod obrta.

Unknown kaže...

Poštovanje, koliko bi me koštala doregistracija djelatnosti u postojećem jdoo-u? Hvala i lp

Solventa.hr kaže...

Daniel Vitulic@

Ovisno o koliko dodatnig djelatnosti se radi plus troškovi bilježnika. Najbolje nazovite bilježnika i objasnite detalje pa ćete dobiti točan iznos.

Galileo kaže...

Pozdrav
Naprije pohvala da se netko trudi dati konkretne odgovore i savjete.

Sto se preporucuje osnovati, jdoo ili doo, firmu bi osnovao jer ocekujem nekakvu dobit od posrednistva/ konzulting... to je recimo jedina transakcija tj svrha osnivanja firme.nakon toga bi vjerovatno u likvidaciju.
Moze odgovor za slucaje recimo dobit 200 t kuna ili 1 mil kuna.

Hvala jos jednom

Solventa.hr kaže...

Unknown@

Ako planirate kompletnu dobit i isplatiti onda je bolje doo jer kod jdoo ne možete isplatiti cijelu dobit već samo 75%.

Trošak likvidacije je cca 2.500 - 3.000 kn.

Unknown kaže...

Poštovani,
u planu mi je otvoriti j.d.o.o, zanima me gdje mogu naći (ili ako mi Vi možeze napisati) na jednom mjestu sve zakonske troškove koje bi moja firma trebala pokriti za legalno poslovanje i koliki su iznosi za j.d.o.o?

Pri proizvodnji i pakiranju hrane, znate li trebam li imati kakav dodatan certifikat osim sanitarne iskaznice?
Puno hvala i lijepo poudrav

Solventa.hr kaže...

Unknown@

Ako ste iz Zagreba imate u Vodnikovoj PLavi ured gdje možete besplatno dobiti sve informacije.

Anonimno kaže...

Pozdrav,
vlasnik sam tvrtke jdoo koja nema zaposlenih. A ja radim u drugoj firmi.
Moje pitanje je koja je procedura i koliki bi bili troškovi da jdoo prepišem na drugu osobu?

Solventa.hr kaže...

Anonimno@

Kod bilježnika s osobom kojoj prodajete jdoo, troškovi cca 2.000 kn, nazovite nekoliko bilježnika pa provjerite trenutne tarife.

Anonimno kaže...

"4) JDOO pri prelasku u DOO ne mora provesti reviziju - netočno!
Pri prelasku JDOO-a u DOO mora se provesti revizija. Ukupan trošak prelaska JDOO-a u DOO je oko 4000 kn."

nije istina, koliko ja znam ako uplatim u cashu 19990 kn ne treba mi revizija jer radim povećanje u novcu. Od kuda mi 19990 kn? Pa od dobiti, onih 60 tis kn jer ako je 20 tis u rezervi znači da mi je 60 tis slobodno za isplatu. Uglavnom koliko znam ne treba revizija ako si isplatim dobit i ponovno uplatim kao povećanje temeljnog kapitala :)

Solventa.hr kaže...
Autor je uklonio komentar.
Solventa.hr kaže...

Anonimno@

Istina je da treba revizija kod redovnog prelaska i jdoo u doo, kao što je i istina da se može dokapitalizirati jdoo uplatom u novcu do 20.000 kn (ne mora nužno biti 19.990 ako je temeljni kapital veći).
Isplatiti možete 75% neto dobiti, i za dokapitalizaciju u novcu ne morate čekati da rezerve dostignu 20.000 kn kao što ste naveli, to možete kad god želite napraviti te na taj način izbjeći reviziju obzirom se dokapitalizacija vrši u novcu.

Unknown kaže...

Pozdrav,
Da li redovni student moze otvoriti jdoo?
Konkretno, drzao bih instrukcije i grupne pripreme za razne ispite. Sto mi je najbolje napraviti da mogu izdati racun i da li uopce mogu?

Solventa.hr kaže...

Unknown@

Student ako otvori jdoo gubi studentska prava, jedino ako samo budete osnivač a direktor netko drugi (tko je već u radnom odnosu) tada ne gubite prava, a možete raditi za jdoo putem studentskog ugovora.

Dragec kaže...

Pozdrav,

Da li je revizija uvijek potrebna kod prelaska iz jdoo u doo?
ili postoje slučajevi kada nema za nju potrebe?

te ko provodi reviziju i kako se zatraži revizija?

Hvala

Solventa.hr kaže...

Dragec@

Revizija nije potrebna ako se dokapitalizacija (uvećanje tem.kapitala) izvrši u novcu, tada samo ko d bilježnika odradite papirologiju, platite njima usluge, uplatite razliku do 20.000 kn tem.kapitala i to se provede u sudskom registru.

Reviziju rade revizorska društva, ovlašteni revizori i njima se obraćate ako idete iz zakonskih rezervi uvećavati temeljni kapital.

Unknown kaže...

Pozdrav, moram li raditi reviziju svake godine iako ne prelazim u doo? npr. imam 1000kn dobiti, 250kn odlazi u zakonske rezerve odnosno nemam dovoljno novca za prelazak u doo, hocu li morati raditi reviziju?

Solventa.hr kaže...

Fran @

Ne, samo ako prelazite u doo i to povećanjem iz rezervi.

Unknown kaže...

Poštovani!
Odselili smo iz Hrvatske gdje imam jdoo. Što mi je bolja opcija zatvoriti ga ili prepisati na druge vlasnike? Hvala

Anonimno kaže...

Pozdrav,
30.11. prošle godine (2016.) registrirao sam jdoo no kako posao još nije krenuo odlučio sam da se još neko vrijeme ne prijavim na poreznu niti sam otvorio račun u banci (uplaćen je temeljni kapital na prolazni račun banke). Nemam ni knjigovođu. Znači firma je neaktivna.
Zanima me koliko ovakvo stanje mogu održati i hoće li biti kakvih posljedica ako se ne prijavim još nekoliko mjeseci. I moram li slati Izjavu o neaktivnosti tvrtke ako još nisam ni prijavljen na poreznu?
Hvala

Anonimno kaže...

Što ako kroz godinu vidim da ću imati 500.000 kuna dobiti?

To znači da bi me na kraju godine ispalo 20% porez na dobit (svakako moram platiti), ali tada na 400.000 kuna moram dati 25% u zakonsku rezervu, odnosno 100.000 kuna, je li tako?

Da li je moguće pretvoriti j.d.o.o. u d.o.o. i prije toga (recimo u prosincu), osobnom dokapitalizacijom do 20.000 kuna i provođenjem revizije?

Da li se tada obveza 25% zakonske rezerve ne odnosi na tu prošlu godinu?

Hvala!

LH kaže...

Pozdrav,zamolio bih informaciju da li redovan student moze pokrenut j.d.o.o?
I ukoliko moze koja prava on gubi ili ne gubi nista?
Hvala unaprijed na odgovoru :)

Anonimno kaže...

Poštovani,
Da li J.DOO može obavljati uvoz i izvoz u BIH i pod kojim uslovima?

Solventa.hr kaže...

Marina Kosina@
Najbolje vam je prodati firmu ako možete.

Anonimno@
Otvorili ste firmu i stali na pola puta, nemam iskustva da li ima posljedica u takvim slučajevima.

Anonimno@
Možete provesti dokapitalizaciju uplatom novca do 20.000 kn i u tom slučaju Vam ne treba revizija, samo računajte da postupak od pokretanja do rješenja traje cca 30 dana pa bi bilo dobro da to napravite ranije a ne u prosincu. Tada ne morate 25% dobiti staviti u zakonske rezerve.

Ostalo sve stoji kako ste napisali, osim što je porez na dobit 12% ako su prihodi firme do 3 mil.kuna, iznad toga je 18%.

LH@
Student može biti osnivač firme, no ako je i član uprave-direktor tada gubi studentska prava jer se treba zaposliti u firmi.

Anonimno@
J.d.o.o. može obavljati uviz/izvoz u BIH ako je registriran za djelatnosti kojima bi se bavio.

Anonimno kaže...

Poštovani,
ako imam obrt koji posluje, u kojem sam sebi ne isplačujem plaču, već samo uplačujem doprinose, a zaposlenicima isplačujem plače prema Ugovoru, da li mogu osnovati jdoo?
U tom slučaju ja bih bio vlasnik jdoo, ali nebih bio zaposlen u njemu. U principu, u početku jdoo nebi imao nijednog zaposlenog, već bih koristio studentske ugovore?
Hvala!

Unknown kaže...

Poštovani,

Mogu li izvoziti svoje proizvode izvan EU a poslujem preko j.d.o.o-a i nisam u sustavu PDV-a?

Hvala!

Solventa.hr kaže...

Anonimno@
Možete otvoriti jdoo uz postojeći obrt, ne plaćate doprinose jer ih već plaćate u obrtu.

ljubicaZubica9@
Možete.

NB1 kaže...

Poštovani,
sin bi se bavio uslugom prijevoza osoba osobnim automobilom. Redovan je student pa me zanima može li on otvoriti za tu svrhu jdoo? Kakav je njegov status u tom slučaju? Može li on biti jedini vlasnik i osnivač, ili mora još netko biti u upravi osim njega? Može li se on na neki drugi način baviti navedenom uslugom (bez otvaranja jdoo i/ili nečeg sličnog). Molim za pojašnjenje.

NB1

Solventa.hr kaže...

@NB1

Sin može otvoriti jdoo i biti vlasnik (osnivač) no ako bude i član uprave - direktor gubi studentska prava jer se mora osigurati preko firme i plaćati doprinose. Jedina opcija je da netko drugi bude direktor, a on vlasnik.

Anonimno kaže...

Poštovani,

utvorio bih j.d.o.o. i pružao ugostiteljske usluge (kafić). Trenutno sam nezaposlen, a u kafiću bi radila jedna osoba i ja. Dali sebi moram isplaćivati minimalnu direktorsku plaću od 8000 kn ili mogu biti prijavljen na manju plaću?

RB UNIGENITO - računovodstveni servis kaže...

Anonimno kaže...
Poštovani,

utvorio bih j.d.o.o. i pružao ugostiteljske usluge (kafić). Trenutno sam nezaposlen, a u kafiću bi radila jedna osoba i ja. Dali sebi moram isplaćivati minimalnu direktorsku plaću od 8000 kn ili mogu biti prijavljen na manju plaću?

23. listopada 2017. u 13:41

ODG:
Ukoliko sa samim sobom ugovorite radni odnos, morate ispoštivati minimalnu osnovicu za dopr.člana uprave, za puno radno vrijeme u 2018.godini to iznosi 5.213,00 kn brutto.
Što se tiče plaće, ona se određuje prema kol.ugovoru ugostiteljstva, i može biti niža od tog iznosa.Moja preporuka je da si isplaćujete netto plaću sukladno toj osnovici od 5.213,00 kn, jer ionako doprinose morate plaćati na tu osnovicu.
Direktorska plaća o kojoj pričate, je obaveza osiguranja člana uprave, koja se mora poštovati ukoliko niste u r.o., odnosno moraju se plaćati doprinosi na višu osnovicu.
Dakle, ukoliko se zaposlite u r.o. ne morate plaćati dopr. kao član uprave, nego one temeljem tog r.o.


Unknown kaže...

pokloni je meni ako je gradjevinska

Unknown kaže...

dali meni ko moze pomoci da otvorim jdoo zapoalen sam u zagrebu na privremeni boravak posta sam iz bih pame zanima kako sta hvala

Anonimno kaže...

Dobar dan otvorio bih j.d.o.o pa me zanima može li prihod biti veći od rashoda i da li je potrebna fiskalizacija

Unknown kaže...

Dobar dan. Zanima me mogu li otvoriti j.d.o.o. ako sam u profesionalnoj mirovini i ako mogu, koja su mi davanja prema državi osim poslovanja po prometu tj. PDV-a. Hvala

Anonimno kaže...

Pozdrav
2012 moj je otac preko mene znaci na moje ime uz moj pristanak (imala sam 18god) i nisam bila svjesna u sto se upustam. Najme otvorio je j.d.o.o u najboljoj namjeri da pokrene posao. Nazalost od toga nista na kao osnivač i direktor zapravo nemam nikakve vezv sa tim taj mi teret uzasno smeta naročito kada sam saznala da nije placao porez i da je doslo do duga. Zeljela bi to zatvoriti i maknuti si taj teret sa leda zanima me kako i na koji nacin. Molim vas za savjet. Hvala

Unknown kaže...

Zar nije da ako kao jdoo imas dugove drzava pokrene postupak za ovrhu jdoo-a ali posto nema na njemu sredstava ulazi u stecaj i nakon nekog vremena drzava pokrene likvidaciju a ti kao vlasnik ne snosis nikakvu odgovornost

jdoo.info kaže...

Vlasnik snosi odgovornost samo do visine temeljnog kapitala.

mark kaže...

Nudimo privatne, komercijalne i osobne kredite s vrlo niskim godišnjim kamatama od samo 2% u roku od godinu dana do 50 godina otplate bilo gdje u svijetu. Nudimo zajmove u rasponu od 5000 USD do 100 milijuna USD. Naši krediti su dobro osigurani za maksimalnu sigurnost je naš prioritet. Gubite li se spavati noću brinući se kako dobiti zakonitog zajmodavca? Brzete li nokte na brzo? Umjesto da vas udarimo, obratite se Markovom zajmu za zajmove (Usluge zajma) sada, stručnjacima koji pomažu u zaustavljanju zajma loše kreditne povijesti, kako biste pronašli rješenje koje pobjeđuje naša je misija. E-adresa: markmoelloanhouse@hotmail.com
Kandidati moraju ispuniti sljedeći obrazac za kredit:
OBRAZAC ZA PRIJAVU KREDITA
Vaše ime i prezime *
Tvoj email *
Vaš telefonski broj *
Vaša adresa *
Tvoj grad *
Država / pokrajina *
zemlja *
Seks *
Datum rođenja *
Imate račun? *
Već ste se prijavili? *
Potreban iznos zajma *
Duljina zajma *
Namjena zajma *
Jeste li se prije * prijavili kod bilo koje kreditne kuće
Pošaljite mi skeniranu kopiju vašeg osobnog dokumenta: *
E-adresa zajmodavca: markmoelloanhouse@hotmail.com
Pozdrav,
Gospodin Mark Moel.
markmoelloanhouse@hotmail.com

Unknown kaže...

Poštovani, muž i ja želimo otvoriti kafić, ja sam zaposlena kao stalni sezonac i muž je u mirovini. Što je najbolje, d.o.o. Ili j.d.o.o.?